Image default
Drenthe Friesland Groningen

Brandweer herdenkt omgekomen collega’s in Noord-Nederland (video)

Regio Jaarlijks worden op de derde zaterdag van juni de gestorven collega’s van de brandweer herdacht. Ook in noord-nederland gebeurt dit massaal.


Om stipt 13:00 uur gingen op verschillende locaties de waterkranen open. Bij het monument in Schaarsbergen staan jaarlijks vele genodigden stil bij het pijnlijke onderwerp. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en directe collages de kans om samen te pijn uit het verleden te verwerken.

De eerste herdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem was in 2012. De plechtigheid wordt sindsdien elk jaar gehouden. Op het monument staan 91 namen vermeld, dezen werden door vijf manschappen voorgelezen.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) stelde het water-ereteken twee minuten in werking. Dat is een ereboog die wordt gevormd door twee brandweerspuiten waarvan de stralen elkaar op 10 meter hoogte kruisen. Van der Steur zei, dat het een zegen is dat zich het afgelopen jaar geen nieuwe fatale ongevallen onder brandweerpersoneel hebben voorgedaan.

Dit kan u ook interesseren:

Fietser (78) overleden na aanrijding met auto in Hoogeveen; bestuurder aangehouden

Nieuwsuitkollum

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto in Hoogeveen

Ricardo

File op A6 na ongeval bij Oosterzee

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!