Image default
Friesland

Brandweer haalt te water geraakte bestuurder van autodak af

Driezum – Dinsdagmiddag even voor 16:30 werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een voertuig te water aan de N910 – Trekwei in Driezum.


Een personenauto bleek hier van de weg in de Trekvaart ze zijn geraakt. De automobilist, komende vanaf Driezum en rijdende richting Dokkum, raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg. Naast politie-eenheden en een ambulance werden ook brandweereenheden uit Dokkum, Leeuwarden en Burgum opgeroepen.

De brandweer heeft de bestuurder, die de enige inzittende was van het voertuig, van het dak van zijn voertuig weten te halen met een ladder. De bestuurder werd daarna overgedragen aan de ambulancehulpverleners en voorzien van een controle. Voor nadere behandeling werd de man overgebracht naar het ziekenhuis.

De berging bleek nogal wat moeite te kosten. De bergingskraan kreeg het voertuig er niet uit. Een sterkere kraan van Damstra moest er aan te pas komen om het voertuig op de sleepwagen te takelen. Bij het naar boven halen bleek het te gaan om een Porsche Cayenne waarmee de man in de Trekvaart was belandt.

Ten tijde van het incident werd de Trekwei afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig verkeersongeval in Hemelum (video)

Twee gewonden bij melding steekpartij op Zuidkade in Drachten

Twee auto’s gelijktijdig in brand in Appelscha

error: Deze content is beveiligd!