Image default
Friesland

Brandweer en Liander speuren naar vreemde lucht vanuit riool

Wolvega – Door de brandweer en Liander is zaterdag aan het einde van de middag gezocht naar de oorzaak van een vreemde lucht die opsteeg uit het riool. De eerste melding werd gedaan vanuit de Pieterslaan, maar al snel volgenden er meldingen vanuit meerdere straten.


Zo roken bewoners van de Keiweg de vreemde lucht, maar ook vanuit de Nijverheidsstraat zouden enkele meldingen zijn gekomen. Door de brandweer zijn enkele putten geopend, maar van een daadwerkelijke gaslucht leek geen sprake. Wat er echter wel voor de geur zorgde, is niet bekend.

Door zowel Liander als de brandweer zijn enkele metingen verricht. Toen die ook geen uitsluitsel gaven, is er begonnen met het doorspoelen van de riolering. Dit in de hoop dat de lucht zo zou verminderen of op zou lossen. Ruim 15 minuten lang is er water het riool ingepompt en ook bewoners van de straten hebben het advies gekregen de toiletten eens of meermaals door te spoelen.

Volgens buurtbewoners werd de lucht al de hele dag waargenomen, maar plotsklaps zou de lucht vele malen erger zijn geworden.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!