Image default
Friesland

Brandweer druk met stormschades in Friesland

Friesland – De brandweer in Friesland is al de gehele dag druk bezig met meldingen van omgevallen bomen of andere schades door de storm. Voor de provincie Friesland geldt code geel tot tien uur zaterdagavond.


Zo moest de brandweer onder andere in actie komen in Hurdegaryp, Dokkum, Lippenhuizen, Drogeham, Drachten, Burgum en Franeker. Ook op het water in Friesland kwamen veel boten in de problemen door de harde wind.

In centrum van Burgum was een tak op een winkel gevallen. De hoogwerker van Leeuwarden kwam uit eindelijk ter plaatse om de brandweermannen van Burgum te assisteren om de tak van de winkel af te halen.

In Drachten was op De Lange West een boom over de weg gevallen. De brandweer heeft de weg weer vrij gemaakt. Het autoverkeer had enige verkeershinder.

In Lippenhuizen heeft de brandweer op de Sweachsterwei een gevaarlijke tak verwijderd. Een gedeelte van de weg werd tijdelijk afgesloten.

Op de Suwâldsterwei tussen Hurdegaryp en Tytsjerk is zaterdagochtend door de storm een boom omgewaaid. De boom belandde op de weg, waardoor het verkeer er niet meer langs kon. De brandweer van Burgum is ter plaatse gekomen en heeft de boom verwijderd.

Op de Uitgang in Drachten is zaterdagmiddag door de harde wind een boom op een busje gevallen. De brandweer van Drachten en een hulpverleningsvoertuig van Drachten werden opgeroepen om de boom van het busje te halen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en zijn daarna weer retour gegaan naar de kazerne.

Bij Bennema State in Hurdegaryp is zaterdagmiddag door de harde wind een boom op de parkeerplaats omgevallen op een auto. Hoeveel de schade is, is niet bekend.

Op de Hoogzand in Drachten is zaterdagmiddag door de harde wind een boom op een stacaravan gevallen. Hoeveel schade de stacaravan heeft opgelopen is niet bekend. Niemand raakte gewond. Een naastgelegen boom die door de harde wind ook wankelde, is uit voorzorg ook verwijderd door de brandweer.

Aan de Noorderhof in Drachten is een boom op een geparkeerde auto gevallen. De auto raakte door de val van de boom beschadigd. Medewerkers van de gemeente Smallingerland zijn ter plaatse gekomen om de boom te verwijderen. Ze kregen hierbij hulp van een kraan.

De brandweer werd zaterdagavond opgeroepen voor een stormschade aan de Koumarwei in Burgum. Toen de brandweer aankwam bleken er twee bomen over de weg te liggen. De brandweer heeft beide bomen in stukken gezaagd en is daarna retour gegaan naar de kazerne. Er raakte niemand gewond.

Dit artikel zal constant aangevuld worden.

Fotograaf: Auke-Jan Pruis, Noordernieuws.nl, 112Drachten

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!