Image default
Friesland

Boeren zorgen ervoor dat provincie Fryslân stikstofmaatregelen intrekt

Leeuwarden – Zeker honderd boeren uit Friesland bezetten vrijdag met tractoren de ingang van het Provinsjehûs en de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.


De agrariërs demonstreren daarmee tegen de wijze waarop de provincies invulling geven aan het kabinetsplan om de stikstofuitstoot te verlagen en de vergunningverlening weer op gang te brengen.

Er is sprake van een spontane actie, verklaart Harm Wiegersma, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

De boeren zijn kwaad over het besluit van van de provincie dat zij de stikstofruimte die boeren niet in gebruik hebben afnemen. Ze eisen dat gedeputeerde Johannes Kramer van de FNP zijn handtekening intrekt. De boeren zijn uitgenodigd in het Provinsjehûs voor een bak koffie, maar willen nu niet meer vertrekken. Ze zeggen niet eerder weg te gaan voordat Kramer zijn handtekening intrekt.

Update 14:30 uur:

De stikstofmaatregelen die de provincie heeft genomen, zijn ingetrokken. Dat heeft gedeputeerde Johannes Kramer zojuist bekendgemaakt als reactie op de boerenprotesten in Leeuwarden. “Wij kunnen dit alleen maar met elkaar oplossen, daarom hebben wij besloten de beleidsregels in te trekken.”

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!