Image default
Friesland

Bloemenzee en stille tocht voor fatale steekpartij Roan (16)

Drachten – De 16-jarige Roan overleed vannacht aan zijn verwondingen nadat hij precies een week eerder werd neergestoken.


“Dit is het ergste wat je kan meemaken”, zegt burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland, waar Drachten onder valt. Twee tieners, van 14 en 15 jaar, zitten vast voor de steekpartij. Ze zitten in beperkingen en het is nog altijd onduidelijk wat de aanleiding van de steekpartij was. Vrienden en familieleden schrijven op sociale media dat Roan een week lang heeft ‘gevochten’ voor zijn leven, maar dat hij vannacht alsnog is overleden.

Rijpstra zegt niet te begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Je vraagt je echt af hoe dit mogelijk is. Dat je zoiets doet met een mes. Wat zijn de motieven geweest? Waarom doe je dit? Dat wordt allemaal onderzocht, maar het staat vast dat de impact heel erg groot is.” Op de middelbare school van Roan, het CSG Liudger, is een gedenkhoekje ingericht. Directeur Joop Vogel: “Vanmiddag komen leerlingen en leraren samen. Het verdriet overheerst op dit moment.”

Herdenking

In de nabijheid van de locatie waar Roan werd neergestoken, kwamen vandaag tientallen mensen om bloemen en kaarsjes te plaatsen. Het verdriet raakt veel vrienden, familie, kennissen maar ook inwoners uit Drachten die het nieuws hebben vernomen.

Komende Woensdagavond 1 januari zal er een stille tocht worden gehouden, deze begint om 21.00 uur in het winkelcentrum De Wiken in Drachten. De wandeling gaat langs de woning van Roan en eindigt bij café Pietje Bel.

Lees hier het eerdere nieuwsbericht.

Dit kan u ook interesseren:

Vlamgevatte accu zet woning vol rook in De Blesse

Auto in botsing met pakketbezorger in Augustinusga

Auto flink beschadigd bij botsing in Boijl

error: Deze content is beveiligd!