Image default
Friesland

Bewoonster gewond door geweld bij woningbrand in Dokkum; politie zoekt getuigen

Dokkum – In de nacht van zondag 26 april op maandag 27 april is er brand gesticht in een woning aan De Schans in Dokkum. De bewoners, een 29-jarige vrouw en haar 3-jarige dochter, zijn tijdens de brand uit de woning gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.


Er is gebleken dat de aard van de verwondingen van de vrouw niet gerelateerd kunnen worden aan de brand, maar dat deze door geweld zijn veroorzaakt.

Onderzoek
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de mishandeling en de brandstichting. Ook vandaag, dinsdag 28 april, vindt er nog steeds onderzoek plaats in de woning aan De Schans in Dokkum. Onder andere de Forensische Opsporing doet sporenonderzoek.

Aanhouding
Kort na de melding van de brand is een 34-jarige inwoner van Ferwert in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt op dit moment verdacht van zowel brandstichting als poging doodslag. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar.

Auto
De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van het incident of van de periode ervoor of erna. Alle informatie kan ons helpen om meer duidelijkheid te krijgen over wat zich heeft afgespeeld. Met name zijn we geïnteresseerd in informatie over een donkergrijze Volvo V50 (bouwjaar 2007) met fietsendrager achterop de auto.

Camerabeelden
De politie hoopt dat er mensen zijn in de wijk It Fugellân, waar De Schans onder valt, die over camerabeelden beschikken. Ook komt de politie graag in contact met mensen die in Ferwert wonen en camera’s aan of rondom hun woning hebben hangen. Mogelijk dat er beelden zijn opgenomen die de politie kan helpen om alle feiten op een rijtje te krijgen. Ook komt de politie graag in contact met mensen die deze nacht een donkergrijze Volvo V50 (bouwjaar 2007) met fietsendrager achterop de auto hebben gezien in de omgeving van De Schans.

Informatie?
Heeft u informatie, neem dan alstublieft contact met de politie  op via 0900-8844. Alle informatie kan bijdragen om een beeld te krijgen wat zich voor, tijdens of na het incident heeft afgespeeld aan De Schans.

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Nieuwehorne

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!