Image default
Friesland

Bewoners Het Meer zijn overlast voetbalsupporters rond wedstrijden SC Heerenveen zat

Heerenveen – De bewoners van Het Meer in Heerenveen zijn de overlast van voetbalsupporters die door hun straat lopen meer dan zat. Het trieste dieptepunt volgde afgelopen weekend toen een bewoner klappen kregen van Feyenoord supporter. 


Joop van Zon stuurde namens de bewoners een ingezonden brief. „Als de gemeente Heerenveen niets doet, komen wij zelf in actie. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Dat zullen ze dan nog wel merken bij de gemeente.”

Al jarenlang hebben wij overlast van de bezoekende supporters van sc Heerenveen

Het is enkele jaren opgelost geweest door de aanleg van een fietspad van p8 naar de KR Poststraat. De weg over het meer werd toen ten tijde van wedstrijden door een schuifhek afgesloten.

Door een blunder van de gemeente (verkoop van de grond aan Podium TV) is dit fietspad sinds twee jaar afgesloten en is het gedonder opnieuw begonnen.

Petitie
Begin dit jaar hebben wij een petitie gehouden onder de bewoners op deze route. De overgrote meerderheid, namelijk 89 procent, tekende de petitie. Er volgde een overleg met de gemeente nadat wij stelden geen supporters meer door onze straat te willen. Wij hebben diverse suggesties gedaan voor andere routes daar zou naar gekeken worden maar er gebeurd niets.

Rellen
Dit weekeinde is een van de buren door Feyenoordhooligans mishandeld na een opmerking over urineren tegen zijn poort. Vandaag hierover gebeld met de veiligheidsregio van de gemeente. Antwoord op mijn opmerking dat wij nu op een ander level zijn aangekomen was, dat vind ik niet.

Gaat de gemeente pas reageren als er rellen uitbreken? Dat gaat zeker gebeuren als er geen andere route voor de supporters komt.

Dit kan u ook interesseren:

Harde wind in de regio; meerdere meldingen

Dennis Oevering

Auto rijdt tegen gevel groenteboer in Appelscha

Dennis Oevering

Auto belandt in bosjes bij eenzijdig ongeval

Chris Roelsma
error: Deze content is beveiligd!