Image default
Friesland

Bewoner niet wakker te krijgen tijdens woningbrand Drachten

DRACHTEN – Aan het Diep in Drachten werd maandagnacht rond half een melding gemaakt van een woningbrand, er zou in het pand nog iemand aanwezig zijn en daarop schaalde de meldkamer Noord-Nederland direct op naar het sein ‘middel-brand’. De buren hoorden hun rookmelder afgaan en zijn daarop gaan zoeken naar de oorzaak en belden ondertussen 112.


De politie en ambulance die als eerste ter plaatse waren, troffen inderdaad iemand in de woning aan, vermoedelijk slapend op de bank. De man lag vermoedelijk zo diep te slapen, dat hij met geen mogelijkheid wakker te krijgen was, door bonsen op het raam door agenten en ambulancemedewerkers. Inmiddels was ook het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter aanvliegend.

Toen de brandweer ter plaatse kwam werd direct de voordeur van de woning geforceerd, er bleek inderdaad rook in de woning te staan en de man werd door middel van grijpredding uit het pand gehaald. Vervolgens is het kleine brandje geblust. De man is overgedragen aan het ambulance-personeel.

De traumahelikopter landde nabij het incident en de arts van het team heeft een korte check uitgevoerd bij het slachtoffer. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!