Image default
Friesland

Beveiligers en militair houden man met vuurwapen aan in Terwispel

Terwispel – Beveiligers en omstanders hebben in de nacht van zaterdag op zondag bij een feesttent aan de Smidte een 23-jarige inwoner van Terwispel en een 24-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden.


Het duo werd overgedragen aan de politie. Beide mannen hadden bezoekers van het feest bedreigd. Eén van hen deed dat met een schroevendraaier en de ander met een vuurwapen.

De 23-jarige gedroeg zich volgens de beveiligers erg vervelend tijdens het feest. De man zocht steeds ruzie. Uiteindelijk besloten ze om hem aan te houden. De man wist echter te ontkomen. Niet veel later kwam hij terug met een schroevendraaier en uitte diverse bedreigingen. Beveiligers grepen wederom in en hielden hem aan. De 24-jarige inwoner van Gorredijk bemoeide zich met de aanhouding. Hij haalde een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde diverse mensen. Een militair, die daar in zijn privé tijd was, greep direct in. Hij overmeesterde de 24-jarige man. Hij werd daarbij geholpen door een andere bezoeker. Beide verdachten werd vervolgens overgedragen aan de inmiddels gearriveerde agenten. In de struiken vonden agenten het vuurwapen. Dit wapen werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!