Image default
Friesland

Bestuurder schiet van talud af bij het Tsjerk HiddesSluis complex in Harlingen

Harlingen – Maandagavond omstreeks 21.30 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Oude Ringmuur (N390). Een automobilist schoot hier met zijn auto van het talud / zeekering af.


De man raakte door nog een onbekende oorzaak van het talud / zeekering af en kwam net voor het Tsjerk HiddesSluis complex tot stilstand. Drie politievoertuigen en een ambulance kwamen ter plaatse om de bestuurder van hulp te voorzien. De bestuurder is nagekeken in de ambulance, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

De man reed met zijn auto over de Oude Ringmuur (N390) in de richting van de Zuidwalweg. Volgens een omstander ter plaatse schoot de man over het gras heen, vervolgens over de basalt blokken en reed net langs een betonrand. Door nog een stuurcorrectie belandde de man net niet in het water, maar kwam hij tot stilstand op de stenen.

De bestuurder mag van geluk spreken dat hij door de stuurcorrectie net niet in het water belandde. Wel liep de auto forse schade op. De berging gaat nog wel even duren, omdat het een moeilijke klus wordt om de auto daar weer weg te halen. Waardoor de man naast de weg raakte en over het gras schoot, is niet bekend. De auto is rond 23.15 uur geborgen.

Dit kan u ook interesseren:

Hulpdiensten ingezet voor persoon te water in Harkema

Brandweer rukt uit voor brand op akker in Wijnjewoude

Oude vouwwagen vliegt in brand bij Bolsward

error: Deze content is beveiligd!