Image default
Friesland

Bestuurder raakt te water met auto in Reahus

Reahus – In de nacht van donderdagavond op vrijdagmorgen vond omstreeks 00:40 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Sanleansterdyk.


De hulpdiensten, waaronder diverse brandweereenheden, kwamen met spoed ter plaatse omdat het onduidelijk was of er zich nog personen in het voertuig bevonden. Eenmaal op de Sanleansterdyk aangekomen bleek een bestuurder met zijn personenauto te water te zijn geraakt.

De bestuurder bleek op de wal te staan, hij is door agenten meegenomen nadat bleek dat hij niet gewond was geraakt. Of de man onder invloed was, wilde de politie niet laten weten.

Oppervlakteredders van de brandweer hebben de sloot afgezocht naar eventuele andere slachtoffers, deze werden niet aangetroffen. Een bergingsvoertuig werd ingeschakeld om het voertuig af te slepen. De oorzaak van het te water raken is niet bekend gemaakt.

Update politie
Het bleek te gaan om een 29-jarige man uit de gemeente Súdwest Fryslân. De agenten hebben ter plaatse een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de man 595 ug/l.

Dit kan u ook interesseren:

Man verdacht van invoer van bijna 600 kg cocaïne langer in voorlopige hechtenis

Brandweer rukt uit voor gaslucht in Heerenveen

Auto vliegt over de kop in Haulerwijk

error: Deze content is beveiligd!