Image default
Friesland

Bestuurder onder invloed van drugs veroorzaakt ongeval op de A7; één gewonde

Beetsterzwaag – Vrijdag aan het begin van de avond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A7 nabij Beetsterzwaag. Meerdere hulpdiensten kwamen hierop met spoed ter plaatse.


Door een nog onbekende oorzaak kwamen op de A7, in de richting van Beetsterzwaag naar Drachten, een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De personenauto kwam tot stilstand tegen de vangrail en raakte zwaar beschadig. De vrachtwagen liep ook schade op door de botsing en heeft de wagen stilgezet op de vluchtstrook. Het ongeval gebeurde tussen Beetsterzwaag en Drachten.

Twee ambulances, meerdere politie-eenheden en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse. De betrokkenen zijn gecontroleerd op letsel. De bijrijder van de personenauto raakte dusdanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was. Bij de bestuurder van de personenauto is een drugstest afgenomen. Deze bleek positief te zijn, waarop de bestuurder mee is genomen naar het politiebureau. Hier zal worden onderzocht waar de bestuurder precies onder invloed van was.

De vrachtwagenchauffeur kwam er zonder letsel vanaf. Tijdens het incident werd één rijstrook afgesloten voor het overige verkeer. Hierdoor kon het verkeer stapvoets het ongeval passeren. Ondanks dat het verkeer kon passeren, ontstond er een file in de richting van Drachten. De zwaar beschadigde auto is opgehaald door een berger. De vrachtwagen kon zijn eigen weg vervolgen. Nadat de auto was opgehaald en de brokstukken van de weg waren gehaald, kon de A7 weer vrij worden gegeven.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig verkeersongeval in Hemelum (video)

Twee gewonden bij melding steekpartij op Zuidkade in Drachten

Twee auto’s gelijktijdig in brand in Appelscha

error: Deze content is beveiligd!