Image default
Friesland

Beschonken bestuurder ramt medeweggebruiker van de Wâldwei af

Warten – Op de Wâldwei N31 bij Warten raakte omstreeks 00:00 uur een tweetal voertuigen betrokken bij een verkeersongeval.


De beide voertuigen reden in de rijrichting van Leeuwarden naar Drachten toen de 46-jarige autobestuurder uit Jubbega zijn Nissan Qashqai achterop zijn voorgaande Volkswagen Fox botste. De Fox vloog door de aanrijding de berm in, waarna het voertuig over de kop sloeg en in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder van de Qashqai wist zijn voertuig na enkele honderden meters tot stilstand te brengen.

Naast meerdere politie-eenheden, Rijkswaterstaat en een ambulance. Werden ook diverse hulpverleningswagens van de brandweer ingezet om bij het ongeval te ondersteunen. De gealarmeerde brandweerduikers en oppervlakteredders vanuit Leeuwarden en Grou konden al snel worden geannuleerd.

De inzittende konden door middel van omstanders uit het voertuig worden gehaald, een tweetal 50-jarige vrouwen uit Siegerswoude zijn door ter plaatse gekomen ambulancebroeders onderzocht op eventuele verwondingen. De veroorzaker van het ongeval is ter plaatse gecontroleerd op het gebruik van beïnvloedbare middelen, hier bleken de waarden positief van te wezen. Hij blies aan het bureau 900 ug/l. Zijn rijbewijs werd dan ook per direct ingevorderd.

Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om beide voertuigen van de N31 te verwijderen. Ten tijde van het ongeval bleef de N31 richting Drachten gestremd voor het overige verkeer. Voor zover bekend is er één vrouwelijke inzittende van de Fox per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Dit kan u ook interesseren:

Hotel op Terschelling ontruimd door brand

Picknicktafel in brand gestoken in Kootstertille; brandweerwagen defect

Drachtster brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in Opeinde

error: Deze content is beveiligd!