Image default
Friesland

Beroving in Wolvega; politie in grote getale aanwezig

Wolvega – Twee 19-jarige jongemannen uit Veenendaal zijn vrijdagavond slachtoffer geworden van een straatroof in Wolvega. Het incident gebeurde in een parkje nabij de Paulus Potterstraat in die plaats. De politie is op zoek naar drie verdachten.


Volgens de politie liepen de slachtoffers richting een zitplaats aan het water om hier een telefoon te kopen, toen ze werden opgewacht door de daders. Aldus de agenten ter plaatse werd het tweetal hier onder bedreiging van, vermoedelijk, een vuurwapen diverse goederen afhandig gemaakt.

Door de politie is direct een groot onderzoek gestart en is Burgernet ingezet. Ondanks dat veel mensen de straat op gingen werden de drie daders niet gevonden. Diverse straten werden door de politie afgesloten vanwege sporen- en buurtonderzoek. Op de berovingslocatie na werden deze afzetting al snel weer opgeheven

Onderzoek

Op de locatie waar de beroving plaatsgevonden zou hebben is door de Technische Recherche onderzoek gedaan. Een hondengeleider van de politie heeft in de buurt nog gezocht, maar niets meer aangetroffen.

Omdat er vermoedelijk een vuurwapen in het spel was werd door de politie het zekere voor het onzekere genomen en droegen de agenten dus kogelwerende vesten.

Dit kan u ook interesseren:

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

Brand in dak van woning in Kootstertille

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

error: Deze content is beveiligd!