Image default
Friesland

Bedreiging met vuurwapen bij tankstation in Harlingen

Harlingen – Maandagavond omstreeks 20.55 uur kwam er een melding binnen van een overval op tankstation Esso aan de Kanaalweg in Harlingen.


Agenten in kogelwerende vesten kwamen met spoed ter plaatse. Volgens burgernet is er een bedreiging geweest met een vuurwapen. Of dit daadwerkelijk om een overval ging moet nog worden onderzocht. De man zou één of meerdere mensen hebben bedreigd. De politie laat weten dat de situatie onduidelijk is. Er zou een incident zijn geweest bij het tankstation, bij de bouwmarkt of op een parkeerplek in de buurt.

De politie is op zoek naar een man. De man is 1.70 / 1.80m lang. Heeft een normaal postuur en is tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is kaal, was in het zwart gekleed, droeg een bril en had een capuchon op en handschoenen aan. De man is tot nu toe nog niet aangehouden door de politie.

De politie laat via Twitter weten dat rond 21.00 uur een oplettende man tussen de Gamma en tankstation Esso op de Roordaweg in Harlingen een man aansprak, omdat hij de situatie verdacht vond. Daarop werd hij bedreigd met een (mogelijk)vuurwapen. Vervolgens ging de man er vandoor in de richting van de Grensweg. Van een overval is dus geen sprake.

Dit kan u ook interesseren:

Personenauto komt op verkeerde weghelft terecht en botst met vrachtwagen

Meer drugslabs opgerold in Noord-Nederland in 2020

1400kg vuurwerk in beslag genomen in Drachten

error: Deze content is beveiligd!