Image default
Friesland

Automobilist in Burdaard aangehouden na achtervolging

Burdaard – Een 25-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân is dinsdagavond aangehouden na een achtervolging en verschillende overtredingen.


De man reed op de Marwei te Oentsjerk 97 Km/h waar 60 is toegestaan. Een motorrijder van politie wilde de bestuurder daarop staande houden en gaf een stopteken. Echter vluchtte de bestuurder daarop. De bestuurder reed met snelheden boven de 200Km/h in de richting van Burdaard.

Met behulp van buurtbewoners in Burdaard werd het voertuig leeg aangetroffen door de politie. De auto is door de politie in beslag genomen. De verdachte was in eerste instantie te voet ontkomen. De verdachte is daarna thuis aangehouden.

De bestuurder was herkend door de motorrijder en na onderzoek kon de verdachte in zijn woning worden aangehouden. Een daarna uitgevoerde drugstest bleek voor de bestuurder negatief uit te vallen. Net als de controle van zijn rijbewijs. Deze bleek namelijk ongeldig te zijn.

Er zal proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid, het negeren van een stopteken, het rijden onder invloed (drugs) en het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs opgemaakt worden.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!