Image default
Friesland

Automobilist die achterop voorganger botste had mogelijk lachgas gebruikt

Lemmer – Een automobilist die woensdag 13 februari achterop een medeweggebruiker botste op de A6 had mogelijk lachgas gebruikt, zo meldt de Telegraaf. De krant deed deze ontdekking aan de hand van een dashcamvideo die hun is opgestuurd.


Vorige week woensdag ging het rond één uur ‘s middags goed mis op de A6 richting Lemmer. Een automobilist botste hier op volle snelheid tegen zijn voorligger en beide auto’s raakten flink beschadigd. Op de website van de Telegraaf verschenen vrijdag videobeelden van vlak voor het ongeval.

Een automobilist, Johan, zag de grijze Audi even daarvoor op hoge snelheid tussen het verkeer slingeren. Het viel de bestuurder op dat de jonge automobilist een ballon aan zijn mond zou hebben. Hierop besloot hij, nog tijdens het rijden, 112 te bellen. Terwijl de politie onderweg was naar de A6 ging het mis.

YouTuber

Al snel bleek dat de grijze Audi toebehoort aan de negentien jarige Don de Jong. De Jong, bekend van zijn YouTube kanaal met meer dan 500.000 abonnees, verklaarde vrijdagavond aan de hand van het bericht op de Telegraaf dat hij zelf niet betrokken was bij het ongeval.

Op het moment van het ongeluk was ik in het buitenland, Spanje. Ik had mijn auto uitgeleend aan een vriend, die gelukkig niks mankeert”, aldus de tiener op Sociale Media. De politie kon vrijdag niets vertellen over de exacte oorzaak van het ongeval, dit is nog volop in onderzoek aldus een woordvoerder tegen de Telegraaf.

De snelweg tussen Joure en Lemmer was door het ongeval uren afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Katten gered bij brand in Drachten

Vrouw op scootmobiel raakt te water bij Wergea

Brandweer blust opnieuw brandje langs de N381

error: Deze content is beveiligd!