Image default
Friesland Groningen

Auto uitgebrand in Morra en Veendam

Morra/Veendam – De brandweer heeft zaterdagmiddag een autobrand geblust in Morra en in Veendam.


Een personenauto ging eerder op de middag in vlammen op de oprit van de N33 bij Veendam. De auto trok een caravan maar die kon net op tijd gered worden. Een ouder echtpaar uit Oude Pekela was op weg naar een camping in het Drentse Dwingeloo. Alles verliep prima totdat de bestuurder op de oprit van de N33 bij Veendam (richting Wildervank) rook ontdekte in de auto. Hij zette de auto op de oprit tot stilstand en kon samen met zijn vrouw de inmiddels brandende auto tijdig verlaten.

Samen met omstanders wist de man de caravan los te koppelen en op veilige afstand neer te zetten. De brandweer kon niet veel meer doen dan de brand vakkundig te blussen. Nadat de brand volledig was geblust kon een berger de totaal verwoeste auto afslepen. Ook de caravan werd afgesleept. Niemand raakte gewond. Volgens Rijkswaterstaat wordt op de plek van de brand nieuw asfalt aangebracht. De oprit N33 is ruim een uur afgesloten geweest.

In Morra ging een auto in vlammen op aan de aan de Achterwei bij Morra. De bestuurder zou met de auto aan het racen zijn geweest in een weiland. Door een nog onbekende oorzaak vloog de auto in de brand. De brandweer werd vervolgens opgeroepen om de brand te blussen.

In de omgeving waren er rookwolken te zien van de brand. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto kan als verloren worden beschouwd.

Dit kan u ook interesseren:

Tientallen bekeuringen bij grote controle rondom Groningen

Poging beroving met mes op Grote Markt in Groningen

Motorrijder zwaargewond bij eenzijdig verkeersongeval in Hemelum (video)

error: Deze content is beveiligd!