Image default
Friesland

Auto staat ‘geparkeerd’ in Waddenzee bij Westhoek

Westhoek – Een bizar gezicht, een Ford Fiësta staat middenin de Waddenzee geparkeerd. “Sinds afgelopen zondag al”, aldus Tony Tingen via Facebook.


Naar alle waarschijnlijkheid is iemand, of een groep met de auto te ijsrijden geweest. Tijdens het rijden op het Wad is deze waarschijnlijk door het ijs gezakt. De inzittende(n) konden veilig uit het voertuig komen. Het voertuig zorgt voor veel bekijks op de Zeedijk tussen Sint Jacobiparochie en Westhoek.

“Ik heb het ook nog overwogen” vertelt een passant, “in 1963 reden we met de auto naar Ameland over de Waddenzee! Gelukkig heb ik het nu niet gedaan, want dan was ik misschien zo geëindigd als deze Ford.” Grijnst de man.

Rijkswaterstaat is ‘not amused’ door de actie en zal in ieder geval alle onkosten die worden gemaakt om het voertuig te bergen verhalen op de eigenaar. De eigenaar is namelijk aan de hand van het kenteken bekend. De berging zal woensdag in de namiddag, of aan het begin van de avond starten. Er is overleg tussen it Wetterskip en Rijkswaterstaat, om alles op elkaar af te stemmen om het werelderfgoed niet in onrust te brengen.

Dit kan u ook interesseren:

Brand geblust in leegstaand pand in Oosterwolde

Busje en auto botsen op beruchte kruising van de Skieding

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

error: Deze content is beveiligd!