Image default
Friesland

Auto raakt te water na politieachtervolging in Berlikum

Berlikum – Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag te water geraakt na een achtervolging met de politie.


Aan het einde van de avond werd in Berlikum een auto staande gehouden omdat de bestuurder mogelijk onder invloed zou zijn. Het voertuig werd opgemerkt door andere bestuurders die de auto slingerend over de weg zagen rijden. Toen de agenten de auto een stopteken gaven gaf het voertuig hier geen gehoor aan en sloeg op de vlucht, hierop werd de achtervolging ingezet.

Nabij De Pream In Berlikum besloot de bestuurder om een weiland in te duiken en de politie op deze manier af te schudden. Aan het einde van het weiland was een sloot waar de auto vervolgens in reed. Omdat het eerst niet bekend was of de verdachten nog in het voertuig zaten werden de brandweer en ambulance opgeroepen. Al snel bleek dat er niemand meer in het voertuig zat en werd er in de omgeving gezocht naar de inzittenden.

De bestuurder werd verderop in de omgeving aangehouden. Een bijrijder zijn gegevens werden genoteerd omdat er niet genoeg bewijs was om deze aan te houden en een derde inzittende werd gewond aangetroffen in een achtertuin, deze is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het voertuig is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en vervolgens door de agenten doorzocht. Vervolgens is het voertuig geborgen.

Dit kan u ook interesseren:

Aanhanger schiet los van trekkend voertuig en raakt in de sloot naast A7 bij Tjalleberd

Persoon omgekomen bij ernstig ongeval op schip bij Terschelling

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

error: Deze content is beveiligd!