Image default
Friesland

Auto over de kop in water in Oudeschoot

Oudeschoot – Vrijdagavond even voor 23:00 uur werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een melding van een voertuig te water in Oudeschoot.


Aan de Schoterlandseweg raakte een bestuurder van een personenauto, over de kop te water, in een sloot. Brandweereenheden uit Heerenveen, Wolvega, Drachten en Leeuwarden werden met spoed opgeroepen ter plaatse te gaan. Naast de brandweereenheden werden ook diverse politiewagens en een tweetal ambulances ingezet.

Omdat onduidelijk was of er zich nog personen in het voertuig bevonden werd ook een trauma-arts per helikopter ingevlogen vanuit Eelde. Na een controle van oppervlakte redders van het brandweerteam uit Wolvega bleek dat er niemand meer in het voertuig aanwezig was. De inzittende zijn opgevangen door de ambulancemedewerkers.

Het is onduidelijk of de inzittende naar het ziekenhuis zijn overgebracht, ook de oorzaak van het voorval is voor ons nog niet duidelijk. De inzet van de arts kon boven het incident worden geannuleerd, de traumaheli vloog hierop terug naar Eelde. Een bergingsbedrijf zal het voertuig later op de avond bergen.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

Fietser overleden na ernstig ongeval met vrachtwagen in Drachten

Dode ’onder verdachte omstandigheden’ gevonden in Leeuwarden

error: Deze content is beveiligd!