Image default
Friesland

Twee zwaargewonden na auto te water in Waskemeer (video)

Waskemeer – Langs de Compagnonsweg in Waskemeer is rond half acht een voertuig met meerdere personen te water geraakt. 


Door de meldkamer werd direct opgeschaald naar middel-hulpverlening, waarbij de brandweerkorpsen uit; Drachten, Jubbega, Haulerwijk, Leeuwarden en Norg werden ingezet. Oppervlakteredders van brandweer Jubbega gingen bij aankomst direct te water. Uiteindelijk werden zes personen naar de kant gebracht het gaat om een 16-jarige jongen en 32-jarige vrouw uit Drachten, een 19-jarige Groninger, een 19-jarige vrouw uit Haulerwijk, een 40-jarige man en een 9-jarige jongen uit Leeuwarden.

Van zowel de 19-jarige vrouw uit Haulerwijk als de negen jarige jongen uit Leeuwarden is de situatie zeer zorgelijk. Van de andere vier inzittenden is dit niet bekend.

Ambulances uit de hele regio

Ambulance’s uit de gehele omgeving hadden enige tijd nodig om het incident te bereiken. Een tweetal ter plaatse gekomen trauma-teams assisteerde de vijf ambulanceteams. Uiteindelijk zijn een viertal slachtoffers met spoed overgebracht naar het UMC ziekenhuis in Groningen.

Hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend, de politie onderzocht de toedracht van het ongeval op de incidentenlocatie.

Dit kan u ook interesseren:

Keukenbrand geblust door brandweer

Dak verwoest van woonboerderij in Oosternijkerk (video)

Motoragent lichtgewond na botsing met bestelbusje in Leeuwarden

error: Deze content is beveiligd!