Image default
Friesland

Auto-inbreker pleegt 12 inbraken in Drachten; getuigen gezocht

Drachten – In de vroege ochtend van zondag 16 februari rond 05.00 uur hebben voorbijgangers een auto-inbreker op heterdaad betrapt. Dit gebeurde in de straat Spitael in de wijk de Wiken van Drachten.


Terwijl de verdachte nog in een auto zijn verrichtingen deed hebben voorbijgangers de verdachte ingesloten en de politie gealarmeerd. Zo kon de verdachte kort daarop worden aangehouden. Momenteel zit de verdachte vast voor onderzoek. Inmiddels is bekend geworden dat er in totaal in 12 auto’s is ingebroken in de wijk de Wiken.

Het sterke vermoeden is dat de aangehouden verdachte in beeld komt bij al deze auto-inbraken. Wel moet de betrokkenheid van de verdachte bij iedere auto-inbraak afzonderlijk worden bewezen. Hierom is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk wat hebben gezien.

Ook zoekt de politie naar camerabeelden:
Woont u in de wijk de Wiken, met name in de omgeving van de straten Langewyk, Middelwyk, Raai, Spitael, Ludingakerke en Steenkerk en bent u in bezit van camera’s welke gericht staan op uw erf? Bekijk de beelden van afgelopen zondagochtend tussen 03.00 en 05.00 uur eens terug.

Heeft u informatie, bericht de politie of bel 0900-8844

Dit kan u ook interesseren:

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

error: Deze content is beveiligd!