Image default
Friesland

Dronken bestuurder ramt boom, bijrijder gewond

Nij Beets – Een persoon is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt, nadat de bestuurder van het voertuig waar hij in zat tegen een boom langs het Tolhekbuurt in Nij Beets botste. 


De bestuurder uit Heerenveen raakte in de bocht richting Nij Beets de controle over het voertuig kwijt, waarna een boom werd geramd. Door de enorme klap werd de rechter zijkant van de auto volledig ontzet. De bijrijder uit Nij Beets raakte dan ook gewond, vervolgens is hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle en behandeling.

Aanhouding

Volgens de politie was het tweetal onder invloed van alcohol. De bestuurder is hierop aangehouden overgebracht naar het politiebureau nadat hij een A blies tijdens het ademonderzoek op locatie. Bij een A- of F-indicatie wordt de bestuurder als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij opnieuw een blaastest moet ondergaan. Deze blaastest heet de ademanalyse.

Ademanalyse

De ademanalyse vindt – op vordering van de politieagent – plaats via een groter apparaat, waarbij de verdachte op aanwijzingen van de verbalisant moet blazen door een slang die met het ademanalyseapparaat is verbonden.

Het resultaat van de ademanalyse is het definitieve resultaat, dat ook voor het bewijs gebruikt mag worden. In dit geval blies de bestuurder 540 ug/l. Een berger heeft het wrak moeten afslepen.

 

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!