Image default
Friesland

Asielzoekers (19 en 20) met geprepareerde tassen stelen kledingwinkels in Leeuwarden leeg

Leeuwarden – Zondagmiddag omstreeks 16.20 uur zag een beveiliger van Trigion Leeuwarden twee mannen die zich verdacht gedroegen. De mannen hadden tassen bij zich die duidelijk meer gevuld waren nadat ze een wel erg kort bezoek aan kledingwinkels hadden gebracht.


Een motorrijder van de politie is ter plaatse gekomen en probeert de mannen aan te spreken. De beveiliger ziet inmiddels de mannen een geprepareerde tas met kleding bij zich hebben. Eén van de mannen rent weg achtervolgd door de agent. Een fietser gaat naast de rennende verdachte rijden en geeft hem een duw met de voet. De man valt en wordt door de agent aangehouden.

De andere verdachte wordt door de Trigion medewerker aangehouden. Deze verdachte verzet zich heftig en gooit de beveiliger op de grond. Met behulp van omstanders kan hij min of meer onder controle worden gebracht. Meerdere politieagenten kwamen ter plaatse en nemen de verdachte over. Hij blijft zich verzetten en probeert de collega’s te bespugen. Er wordt bij hem een spuugmasker aangebracht.

De verdachten 19 en 20 jaar komen uit Drachten. Hun tassen blijken geprepareerd om controle poortjes bij de winkels te omzeilen. In de tassen zit kleding uit verschillende winkels. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De AVIM, de vreemdelingenpolitie, stelt een onderzoek in naar hun verblijfstatus.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere brandweervoertuigen ingezet bij Heidebrand in Ureterp

Omvormer voor zonnepanelen in brand in Gorredijk

Man en minderjarige jongen opgepakt voor nachtelijke brandstichting

error: Deze content is beveiligd!