Image default
Friesland

Arrestatieteam haalt man van balkon in Leeuwarden

Leeuwarden – De Stationsweg bij Leeuwarden is vrijdagavond lange tijd afgesloten geweest voor een verwarde man die op balkon stond bij het Oranje Hotel. Om de man veilig van het balkon te halen werd een arrestatieteam ingezet.


Volgens omstanders stond de man vanaf 21.00 uur al te schreeuwen vanaf zijn balkon. Hierop kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Het gebied rondom het hotel werd groots afgezet met linten. Een ambulance en een brandweervoertuig kwamen uit voorzorg ter plaatse. Beide hoefden uiteindelijk niet ingezet te worden.

Nadat het arrestatieteam zich had klaargemaakt, werd er een inval gedaan. Leden van het arrestatieteam hebben de man via een naastgelegen balkon benaderd en overmeesterd. De man kon zonder moeite worden aangehouden. De man is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Ook kwamen er twee onderhandelaars van de politie ter plaatse, maar zij sloegen er niet in om de man weer naar ‘binnen’ te krijgen.

Het zou gaan om een verwarde man die volgens omstanders riep dat hij zijn hotelkamer vol met mensen had. Hij wilde deze mensen wat aandoen. Om voor ieder zijn veiligheid te garanderen werd besloten om een arrestatieteam in te zetten. Nadat de man was aangehouden werd het gebied weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond.

Dit kan u ook interesseren:

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!