Image default
Friesland

Agent breekt neus na rechterhoek van familielid slachtoffer steekpartij Drachten; verdachte meldt zich op Facebook

Drachten – Bij het steekincident aan de Zuidkade in Drachten is zondagavond een hulpverlenende agent belaagd. Daarbij raakte de agent gewond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 


De hulpverleners waren bezig met het slachtoffer, die op dat moment gereanimeerd werd. Familie van het slachtoffer poogde voorbij het afzetlint te komen om de reeds aanwezige ouders te ondersteunen. De agenten gaven aan dat er voldoende familie aanwezig was, zij verzochten de overige familieleden om achter het lint plaats te nemen. Er ontstond aan het lint een woordenwisseling waarbij de politie er vervolgens met de wapenstok aan te pas moest komen om de situatie onder controle te krijgen. Dit slaagde echter niet, de familieleden verzette zich met fysiek geweld tegen de agent die daarbij rake klappen kreeg. De agent raakte gewond door een fikse dreun die de diender opving met de oogkas. Daarnaast brak de agent zijn neus.

Vier ambulances, een traumateam en vele politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Na ter plaatse lang bezig te zijn geweest met het neergestoken slachtoffer, werd de 15-jarige jongeman met ernstig borstletsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. De agent werd met spoed naar Nij Smellinghe in Drachten overgebracht. Één familielid werd tijdens de commotie geraakt door de wapenstokken, hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Via Facebook laat de verdachte weten dat hij uit emotie heeft gehandeld en daarom de agent heeft geslagen. De jongen in het roze vermeld onder andere via Facebook:

“oké wij hadden Mischien anders moeten reageren maar wij reageren op emotie. Wij zijn hier niet voor op geleid maar meneer agentje en zijn collega’s wel toch ? Is het juist om familie van weg te willen meppen ? Ik denk dat men het antwoord toch nog wel zelf in kan vullen toch ?”

Ook verteld de verdachte onderaan de post dat hij zich morgen gaat melden. Of de verdachte hiermee bedoelt dat hij zich gaat melden bij de politie is nog onbekend.

Gisteravond wist de politie een tweetal verdachten van 14 en 15 jaar aan te houden.

Dit kan u ook interesseren:

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

error: Deze content is beveiligd!