Image default
Friesland

Agent Abdel A van bureau Drachten ontslagen

Drachten – De 30-jarige politiemedewerker Abdel A is ontslagen vanwege drugsbezit en het witwassen van geld. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Hij werd op 1 juni aangehouden en geschorst.


De Drachtster politieagent die op 1 juni werd aangehouden had een kilo cocaïne in zijn auto. In zijn woning werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden. Het onderzoek is nog in volle gang. Het gaat om Abdel A. en hij werkt voor het district Oost-Friesland (Drachten).

De politie doet zelf verder geen uitspraak over de agent die aangehouden werd op verdenking van het voorhanden hebben van cocaïne. Abdel A. speelde ook in het voetbalelftal van de politie en maakte nog deel uit van het team.

Naast het in bezit hebben van de cocaïne loopt een onderzoek naar meerdere misdrijven die de agent zou hebben gepleegd. Het ontslag is een disciplinaire straf, het strafrechtelijke onderzoek naar de man loopt nog.

Het gedrag van de agent is volgens de politie niet verenigbaar met de waarden waar de organisatie voor staat. Of er meerdere agenten van bureau Drachten betrokken zijn bij dit onderzoek is niet bekend gemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Aanhanger schiet los van trekkend voertuig en raakt in de sloot naast A7 bij Tjalleberd

Persoon omgekomen bij ernstig ongeval op schip bij Terschelling

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

error: Deze content is beveiligd!