Image default
Friesland

Afsluitdijk tijdelijk dicht voor werkzaamheden

Zurich – Op zaterdag 4 en zondag 5 april vinden bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden plaats aan de ondergrond van het wegdek. De werkzaamheden worden verricht ter voorbereiding op de aanleg van 2 nieuwe gemalen.


Van zaterdag 4 april 18.00 uur tot en met zondag 5 april 2020 16.00 uur is de snelweg A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen gesloten van sluiscomplex Den Oever tot knooppunt Zurich. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om via de Houtribdijk, bestuurders moeten rekening houden met een fors langere reistijd. De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor openbaar vervoer en hulpverleningsdiensten.

In oktober 2019 trad bij het aanbrengen van damwanden onverwacht verzakking op van een deel van de rijbaan. Uit nader onderzoek naar de oorzaak van deze verzakking blijkt dat de ondergrond onder de snelweg A7 niet voldoende compact is. Om te voorkomen dat bij komende werkzaamheden nogmaals verzakkingen kunnen plaatsvinden, ‘verdichten’ wegwerkers de ondergrond onder het wegdek door middel van gecontroleerde trillingen. Hierna wordt de grond aangevuld met zand, wordt opnieuw asfalt aangebracht en kan de weg weer open. Met deze maatregelen is de kans zeer klein dat er verzakking van de rijbaan zal optreden bij het plaatsen van de damwanden.

Moet u de Afsluitdijk over? Check dan uw route via www.vananaarbeter.nl

Fotograaf: Rijkswaterstaat.nl

Dit kan u ook interesseren:

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist (update)

error: Deze content is beveiligd!