Image default
Friesland

Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht door storing brug

Kornwerderzand – In de richting Noord-Holland ter hoogte van de sluizen bij Kornwerderzand is de weg woensdag helemaal gestremd. Dit komt omdat een van de bruggen met een technische storing kampt. Rijkswaterstaat laat weten dat verkeer in de richting Den Oever/Amsterdam er goed aan doet om te rijden via Emmeloord over de A7, A6 en A1. Verkeer wordt daarvoor bij knooppunt Zurich omgeleid.


Het is nog niet duidelijk hoe lang de storing duurt, ook is er geen oorzaak bekend. Daarnaast staat er nog twee kilometer file voor de brug veroorzaakt door verkeer dat tijdens het begin van de storing al op de weg reed en niet verder kan.

Verderop in de dezelfde richting staat het ook muurvast bij Den Oever. Ondanks dat er geen auto’s bij komen laat de ANWB weten dat de vertraging alsnog 40 minuten bedraagt. Een oorzaak kon niet worden gegeven.

In omgekeerde richting stond het verkeer eveneens ter hoogte van Kornwerderzand enige tijd vast over een lengte van twee kilometer. Daar rijdt het inmiddels weer.

Fotograaf: Rijkswaterstaat.nl

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!