Image default
Friesland

Acht woninginbraken in Drachten tijdens jaarwisseling

Drachten – Tijdens de jaarwisseling zijn er acht woninginbraken gepleegd in Drachten.


Na elke woninginbaak benaderd de politie altijd de omliggende woningen voor een buurtonderzoek.

In de Anske Aptekerstraat en de naastgelegen Eringastraat zijn er 4 woninginbraken gepleegd. Deze inbraken vonden plaats tussen 14:30 uur op oudjaarsdag en 02:30 uur op nieuwjaarsdag.

Zo sliep een bewoner van de Anske Aptekerstraat vanwege nachtdiensten overdag. Hierbij werd de bewoner om 18:35 wakker op het moment dat er 2 inbrekers met donkere bivakmutsen in zijn slaapkamer stonden. De bewoner wist de daders uit huis te jagen. De inbrekers kwamen binnen door de achterdeur open te breken. Bij het vluchten van de twee daders in een zwarte auto (Audi A6 Stationwagen) is gezien dat een derde persoon als bestuurder in een draaiden auto klaarstond. De auto was voorzien van buitenlandse witte kentekenplaten.

Ook in de Bruinslotstraat zijn 2 inbraken gepleegd tussen 19:15 en 09:00 uur. Daarbij is bij één woning ingebroken op het moment dat de bewoner sliep.

Op de Fonejacht werd op oudjaarsdag om 19:15 uur een steen door het raam van een woning gegooid. Omwoners hebben hierbij gezien dat een persoon aan de achterzijde van de woning op het dak stond en wegvluchtte.

Op het Uthof hoorden de bewoners rond 02:30 uur nieuwjaarsdag gerommel bij de deuren. Even later werd een raam ingegooid. De bewoners hebben hierbij 2 personen vanuit de achtertuin weg zien rennen.

In vrijwel alle woningen werden geld en sieraden buitgemaakt. In één woning werd een fotorugzak met inhoud buitgemaakt. De politie gaat uit van twee groepen daders, dit gezien de modus operandi, manier van te werk gaan, bij de inbraken anders is.

Mocht u informatie hebben, bel de politie 0900-8844 en vermeld zaaknummer 2020002358.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Politie schiet ontsnapte stier dood die bij carpool in Sumar loopt

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

error: Deze content is beveiligd!