Image default
Corona Drenthe Friesland Groningen

Aantal coronabesmettingen in Nederland verdubbeld: ‘zorgelijke ontwikkeling’

Landelijk – Het aantal personen die positief getest zijn op COVID-19 is de afgelopen week bijna verdubbeld. Afgelopen week werden 987 nieuwe besmettingen gemeld is vergelijking met 534 van de voorgaande week.


“We zien dat het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden. Afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Dat geldt ook voor het thuisblijven, thuiswerken en testen bij de eerste klachten.

Bij het RIVM wordt gewerkt met een reproductiegetal R. Deze laat bij een epidemie zien hoe snel het virus zich verspreidt. Het reproductiegetal is deze week 1,29. Het is voor het eerst sinds 15 maart dat de bandbreedte van de Rt geheel boven de 1,0 ligt. Dat is ook een aanwijzing dat na een periode van weinig besmettingen de verspreiding van het nieuwe coronavirus weer toeneemt in Nederland. Het reproductiegetal R geeft aan hoeveel andere mensen een persoon met het nieuwe coronavirus gemiddeld besmet. Met het huidige reproductiegetal van 1,29 besmetten 100 mensen samen weer 129 andere mensen.

Tussen 13 juli en 19 juli hebben 88.886 personen zich laten testen bij de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en. Dat zijn ruim 12.000 meer uitgevoerde testen dan de week daarvoor, toen 75.547 testen werden afgenomen.
Het percentage mensen met een positieve test steeg van 0,6% in weeknummer 28 (6 tot en met 12 juli) naar 1,0% in de week van 13 tot en met 19 juli.

Er zijn regionale verschillen in het aantal meldingen per provincie. Dit is ook zichtbaar in het aantal afgenomen testen per 100.000 inwoners en het percentage positieve testen per regio. Met name in Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland is een toename te zien in het aantal meldingen.

Dit kan u ook interesseren:

Auto flink beschadigd bij botsing in Boijl

Voertuig te water in Nieuw Amsterdam; één gewonde

Keukenbrand geblust door brandweer

error: Deze content is beveiligd!