Image default
Friesland

Aanhoudingen na vechtpartij in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Op woensdag 17 augustus, omstreeks 21.50 uur, kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij zou zijn tussen een groep personen op het Ruiterskwartier te Leeuwarden.


Ter plaatste gekomen waren de vechtersbazen al uit elkaar. Bleek dat twee groepen aan het vechten waren geweest met elkaar. De politie heeft beide partijen aangesproken en aangezien er totaal tegenstrijdige verhalen werden gegeven werden beide groepen een kant op gestuurd. Eén van deze groepen wilde nogmaals verhaal halen bij de andere groep welke zojuist via de Ype rouwerssteeg richting de Nieuwestad liepen. De politie heeft  vervolgens de personen aangegeven te moeten vertrekken. Nadat ze bleven inlopen op de politie werd de wapenstok getrokken om de groep als nog te bewegen richting het Ruiterskwartier, vanuit de Ype Brouwersteeg.

Een 20-jarige inwoner van de gemeente Leeuwarderadeel begon de agente te beledigen, toen de agenten naar hem toeliep om hem aan te houden, rende hij weg, echter kwam hij gelijk ten val zodat hij kon worden aangehouden. De rest van de groep begon zich met de aanhouding te bemoeien en werden middels de wapenstok op afstand te houden. Ook een 18-jarige inwoner van de gemeente Leeuwarderadeel begon de agenten te beledigen en werd ook aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor onderzoek en zullen vandaag worden gehoord voor hun beledigen.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!