Image default
DrentheFriesland

Aanhouding na aanrijding op de N381 bij Ureterp

Ureterp – Donderdag 14 maart omstreeks 06.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de N381 ter hoogte van Ureterp. Daarbij was de bestuurder van een Volvo op zijn voorganger gereden.


Ter plaatse spraken meerdere getuigen over zeer gevaarlijk rijgedrag van de bestuurder van de Volvo. Toen de politie in gesprek ging met de bestuurder van de Volvo, deed hun het vermoeden dat de man onder invloed was. Ook probeerde de man een tas in de kofferbak opzichtig te verbergen. Ook trof de politie inbrekerswerktuigen aan in de Volvo.

Tijdens onderzoek door ambulancepersoneel is van hem een drugstest afgenomen welke positief was. De 33 jarige man uit Zuidlaren is daarop aangehouden ter zake rijden onder invloed van drugs en heling aangezien de politie het vermoeden had dat de goederen in de auto van diefstal afkomstig waren.

De man is onderzocht in het ziekenhuis in Drachten. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat de Volvo gestolen was na een inbraak in een zorginstelling in Siddeburen en eigendom is van een verpleegkundige aldaar. De goederen in de auto waren gestolen tijdens de inbraak.

De man uit Zuidlaren is ingesloten in het cellencomplex in Groningen voor verhoor en onderzoek. De Volvo is in beslag genomen en afgesleept. Bij de zorginstelling is nog een gestolen auto aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte ook betrokken is bij het aantreffen van deze auto.

Fotograaf: 112Drachten

Dit kan u ook interesseren:

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!