Image default
Friesland

Aangehouden verdachten in brandonderzoek Drachten zijn 15 en 16-jarige jongens

Drachten – Na vele coniferen- en containerbranden, is de politie vanavond opnieuw (onopvallend) op pad gegaan in Drachten. In de wijk de Wiken werd door bewoners opnieuw een vlam waargenomen, hierop werd 112 gebeld. Onopvallende agenten die elders surveilleerden werden direct ingezet, samen met opvallende eenheden.


De jeugd ging er bij het opmerken van bekijks vandoor op de fiets. Een koppel onopvallende agenten op de fiets, zetten in samenwerking met meerdere voertuigen een georganiseerde klopjacht in, waarna een persoon nabij de moskee werd aangehouden. Een andere persoon kon eveneens op de Langewyk worden aangehouden door agenten in burger.

Een van de drie jongeren is ontkomen aan de politie. De twee verdachten die wel konden worden aangehouden, werden overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Holwerd en een 16-jarige uit Drachten. Of de verdachten ook de daders zijn van de eerdere branden, is nog niet bekend.

Eerdere aanhoudingen

Eerder werden een tweetal jongens van 13 en 14 jaar uit Drachten aangehouden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat ze ook betrokken zijn bij de reeks coniferenbranden van de afgelopen tijd.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Nieuwehorne

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

error: Deze content is beveiligd!