Image default
Friesland

Aangehouden agent Abdel A. had kilo cocaïne in zijn auto

Noord Nederland – De Drachtster politieagent die op 1 juni werd aangehouden blijft veertien dagen langer vast zitten. Dit heeft de rechtbank donderdagmiddag bekend gemaakt.


Bij de 30-jarige agent werd in de auto een kilo cocaïne aangetroffen. In zijn woning werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden. Het onderzoek is nog in volle gang. Het gaat om Abdel A. en hij werkt voor het district Oost-Friesland (Drachten).

De politie doet zelf verder geen uitspraak over de agent die aangehouden werd op verdenking van het voorhanden hebben van cocaïne.

Abdel A. speelt ook in het voetbalelftal van de politie en maakt waarschijnlijk nog deel uit van het team.

De eigenaar van Groningen Dance Center die is opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van jongeren, is de broer van de politieman in wiens auto een kilo coke is gevonden.

Dansschoolhouder K.A. (37) beweerde tegenover de politie dat de coke van hem was. Hij had de auto van zijn broer geleend en de drugs daar per ongeluk in laten liggen. Het Openbaar Ministerie hecht geen geloof aan deze verklaring. Zij wacht nog op de resultaten van sporenonderzoek. Op het pakket met drugs zijn meerdere vingerafdrukken gevonden.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!