Noordernieuws
Image default
Friesland Groningen

A7 tussen Marum en Drachten volledig dicht na ongeval

Marum – Op de A7 tussen Marum en Drachten is zondagavond rond 21.10 uur een grote ravage ontstaan na en ongeval tussen twee voertuigen.


De bestuurder van een voertuig moest uitwijken voor een langzaam rijdende auto. Hierdoor kwam hij in de berm terecht en raakte de vangrail. Vervolgens kwam hij op de linkerbaan op de zijkant terecht. De bestuurder wist zelf het voertuig te verlaten en probeerde met een lampje andere weggebruikers te waarschuwen.

Een naderende automobilist zag dit te laat en klapte vol op het stilstaande voertuig. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en twee ambulances, kwamen met spoed ter plaatse. Door de klap was het een enorme ravage op de A7. Een agent ter plaatse liet weten dat na een controle in de ambulance niemand gewond is geraakt.

Hoelang de weg nog dicht blijft is niet bekend. Er stonden tijdens het ongeval nog zo’n 30 tot 40 auto’s ingesloten tussen de afrit bij Marum en het ongeval. Zij werden geholpen door de politie om hun weg weer te kunnen vervolgen. De bergingswerkzaamheden als reparatie van de vangrail zal enige tijd op zich nemen.

Fotograaf: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren:

Auto-inbreker pleegt 12 inbraken in Drachten; getuigen gezocht

Dennis Oevering

Auto rijdt zich vast in modder in Buitenpost

Jelke Jongsma

Auto in de spin tijdens regenbui op A28

Berend-Jaap Bulthuis
error: Deze content is beveiligd!