Image default
Drenthe Friesland Groningen

75-jarige Drachtster bestolen van pinpas; rekening geplunderd (video)

Drachten – Op vrijdag 4 januari werd van een 75-jarige inwoner uit Drachten de pinpas gestolen. Met de gestolen pas werd op diverse locaties in Noord Nederland geld gepind.


Op vrijdag 4 januari deed de Drachtster zijn boodschappen bij een supermarkt aan de Stationsweg. Op het parkeerterrein zag hij een man uit een kleine rode auto stappen. Deze man sprak hem in de Engelse taal aan want hij wilde geld wisselen voor kleingeld wat hij nodig had om in een winkelwagen te gebruiken.

De 75-jarige was behulpzaam en wisselde het geld. Tijdens het wisselen bleef de Engels sprekende man heel dicht bij hem staan. Kort na het wisselen kwam het slachtoffer er achter dat zijn bankpas verdwenen was. Toen hij die middag zijn bankrekening controleerde bleek dat er met de gestolen pas geld gepind was in Gorredijk, Oosterwolde, Assen, Groningen en Zuidlaren. De bewakingscamera van de geldautomaat in Gorredijk maakte beelden van de persoon die de gestolen pas gebruikte.

De politie wil graag weten wie deze man is. Herkent u deze man of weet u waar hij verblijft? Bel dan met de politie. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Minderjarige jongen aangehouden voor gewapende overval op tabakszaak in Groningen

Nieuwsuitkollum

Politie zoekt getuigen van verlaten plaats ongeval in Leeuwarden

Nieuwsuitkollum

Auto botst tegen lantaarnpaal en eindigt tegen boom in Groningen

Ricardo
error: Deze content is beveiligd!