Image default
Friesland

66-Jarige Leeuwarder wil hond uit brandende portiekwoning halen: Politie houdt man aan

Leeuwarden – De brandweer werd in de nacht van vrijdagavond op zaterdagmorgen omstreeks 00:05 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Boksdoornstraat in Leeuwarden.


De hulpdiensten spoedde zich naar een brand die zich in een woning van een portiekflat had ontwikkeld. Voor de melding werd er opgeschaald naar middel-brand om een tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse te krijgen.

Eenmaal in de Boksdoornstraat aangekomen bleek zich een forse binnenbrand te hebben voorgedaan. De brandweerlieden hebben een binnenaanval ingezet waarbij niemand in de woning werd aangetroffen. De brand kon snel onder controle worden gebracht.

Een 66-jarige omwonende probeerde herhaaldelijk de portiek van de woning te betreden om een hond te redden. Dit werd hem verboden door de aanwezige politie in verband voor zijn eigen veiligheid. De man begon hier op volgend de agenten te beledigen en uit te schelden. De agenten gaven aan dat de brandweer zich met de redding bezig zou houden. Hier op herhaalde de scheldpartij zich, de man werd aangehouden voor belediging van de dienders. De hond is door de brandweer uit de woning gehaald en mankeerde voor zover bekend niets.

Nadat de woning werd geventileerd konden de brandweerlieden al snel retour. Hoe de brand zich heeft kunnen ontwikkelen is ter plaatse niet bekend gemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Hulpdiensten ingezet voor persoon te water in Harkema

Brandweer rukt uit voor brand op akker in Wijnjewoude

Oude vouwwagen vliegt in brand bij Bolsward

error: Deze content is beveiligd!