Image default
Friesland

60-jarige seksueel misbruikt in woning, gouden tip ontbreekt

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag 29 mei tussen 20.00 uur en maandag 30 mei , 00.30 uur een passantenonderzoek in de Bloemenbuurt, in de buurt van de Groningerstraatweg en de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg gehouden.


De politie sprak zondagavond met 150 passanten. Van drie passanten worden op een later tijdstip een uitgebreidere verklaring opgenomen. Alle verkregen informatie wordt nu door het rechercheteam nader onderzocht. De gouden tip zat er vooralsnog niet bij. Tijdens het passantenonderzoek merkte de politie dat iedereen op de hoogte was van het incident, er was een hoge mate van betrokkenheid en de ondervraagde passanten wilden graag meedenken in het onderzoek.

Een week eerder, op zondagavond 22 mei, werd een 60-jarige vrouw door een nog onbekende man seksueel misbruikt in haar woning in Leeuwarden. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte vermoedelijk fietsend vanuit de Groningerstraatweg naar het huis van het slachtoffer is gefietst. Daarna fietste hij waarschijnlijk in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Week eerder
De politie startte een Team Grootschalig Optreden (TGO). Er werd een buurtonderzoek gehouden en er vond een technisch onderzoek plaats. Het onderzoek naar het zedendelict is nog in volle gang. De politie houdt een passantenonderzoek om mogelijke getuigen te spreken die misschien een week eerder ook rond die tijdstippen in de Bloemenbuurt waren.

Stock_politie logo

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!