Image default
Friesland

59-jarige man aangehouden voor het doen van valse noodmeldingen

Noardeast-Fryslân – Een man (59) uit gemeente Noardeast-Fryslân is vorige week maandag aangehouden voor het doen van valse meldingen via telefoonnummer 112.


De man deed in de afgelopen tijd meerdere meldingen van ernstige incidenten, bijvoorbeeld ongevallen waarbij voertuigen/personen in het water zouden liggen. Bij zo’n meldingen worden veel hulpdiensten gealarmeerd, bijvoorbeeld ook de traumahelikopter.

Volgens de politie leidde deze nepmeldingen vaak tot frustratie bij de hulpdiensten.. Vorige week maandag werd er weer een nepmelding gedaan, er zou een auto in het water liggen. Er was al snel een vermoeden dat de man betrokken was bij de valse meldingen. Dit werd bevestigd toen hij in de buurt van de gemelde locatie werd gezien en gecontroleerd.

Na controle van de man werd ook zijn auto gecontroleerd. In een verborgen ruimte werd een telefoon gevonden, dit bleek een telefoon waar meerdere meldingen mee zijn gedaan. De man werd door de politie aangehouden en verhoord. Tijdens dit proces bekende de man valse meldingen te hebben gedaan.

Dit kan u ook interesseren:

Tak blokkeert weg in Oudega; brandweer ingezet

Brandweer redt hond uit mestput in Ternaard (Update)

Automobiliste in botsing met vrachtwagenchauffeur in Drachten

error: Deze content is beveiligd!