Image default
DrentheFriesland

56 bonnen uitgeschreven tijdens controles N31 & N33

DRACHTEN – De politie controleert extra op de N31 en N33. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken onveilig rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles.


De afgelopen twee weken is er veelvuldig gecontroleerd. Hierbij zijn op N31 42 processen-verbaal uitgeschreven. Dit waren er 38 voor een overschrijding van de maximum snelheid van 100 km/u.. Daarnaast zijn er nog vier bestuurder bekeurd voor niet handsfree bellen en voor andere uiteenlopende feiten.

Op de N33 zijn 14 processen-verbaal opgeschreven. Hiervan waren twaalf voor snelheid. Ook zijn twee bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen. De politie blijft gedurende de campagne veelvuldig controleren op excessen op beide wegen.

De rijkswegen N31 en N33 in Friesland, Groningen en Drenthe zijn autowegen. De maximum snelheid is hier dus 100 kilometer per uur. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en de politie blijkt dat vijftig tot tachtig procent van de weggebruikers hier te hard rijdt. Sommigen rijden zelfs harder dan 200 km per uur. Dat zorgt voor erg gevaarlijke verkeerssituaties. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken dit onveilige rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles. Lees meer op de website van Rijkswegen Noord.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval tankstation op dezelfde avond

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!