Image default
Friesland

50-jarige aangehouden voor inbraak sportkantine Drachten

DRACHTEN – De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in de buurt van een sportkantine aan de Folgeren.


De politie kwam de man op het spoor na een melding van een alerte getuige. Die had een man zijn fiets zien parkeren bij de bushalte en in de richting van het clubgebouw zien lopen. Dat vond hij verdacht omdat er eerder was ingebroken in de kantine. De gealarmeerde agenten troffen een fiets zonder slot aan naast de bushalte. Ze namen de fiets in beslag omdat deze gestolen bleek te zijn. Bij de sportkantine bleek een raam van een deur ingeslagen te zijn.

De politiehond werd erbij gehaald, maar de man werd niet meer gevonden. Toen de politie na een nieuwe melding opnieuw ging kijken trof ze in de buurt van het clubgebouw een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had een hamer in zijn jas en kon niet verklaren wat hij daar deed. De man is aangehouden. De politie onderzoekt of de verdachte in aanmerking komt voor vergelijkbare inbraken.

Fotograaf: Archiefoto Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Fietser gewond na aanrijding met auto op de Noordkade in Drachten

Straaljager door geluidsbarrière oorzaak van gevoelde trilling in Noord-Nederland

Elektrische lijnbus strandt in Frieschepalen

error: Deze content is beveiligd!