Image default
Friesland

381 hennepplanten aangetroffen in Hallum; 57-jarige man aangehouden

Hallum – In Hallum is dinsdag een kwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een gebouw behorende bij een woning.


In deze ruimte werden in totaal 381 planten aangetroffen. Een 57-jarige persoon is aangehouden.
De stroom in de woning bleek illegaal te worden afgenomen. De hennepplanten zijn vernietigd.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in zowel woningen als bedrijfspanden en maken de buurt daarmee onveilig.

Waarom is een hennepkwekerij gevaarlijk?
Hennepkwekerij een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.

Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op. Zo is de kans op brand en ontploffing en schade aan panden/ woningen zeer groot!

Vermoeden van een hennepkwekerij? 
Als u denkt dat er ergens een hennepkwekerij is, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kunt u natuurlijk ook anoniem doen via ‘Meld Misdaad Anoniem’, 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!