Image default
Friesland

34-jarige vrouw aangehouden op verdenking veroorzaken explosie en brand

Joure – Maandagavond rond twintig over elf is er een uitslaande brand ontstaan in een hoekwoning aan de Stationsstraat in Joure. Binnen een minuut werd er door de brandweercentralist opgeschaald naar het sein: ‘Middel-brand’. Volgens de brandweer is de brand ontstaan na een explosie in de woning. 


De brandweer van Joure en Sint Nicolaasga kwamen daarop met spoed ter plaatse bij het pand. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de benedenverdieping van de hoekwoning. Omliggende huizen in het woningblok werden direct ontruimd.

Rond kwart voor twaalf werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar het sein grote brand. De vlammen waren toen al gedoofd, al zat de brand nog wel onder het dak van het woningblok. Op de bovenverdieping van de hoekwoning zat nog een vuurhaard, die kon de brandweer na een snelle inzet ook afblussen. Om de warmte vanaf de bovenverdieping te laten ontsnappen werd er een gat in het dak gemaakt.

De brandweer is tijdenlang bezig geweest met na- en afbluswerkzaamheden. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de schade-afhandeling te verzorgen. NUTS-bedrijven hebben de woning afgesloten van het gas en elektriciteit. Of de bewoners van de omliggende woningen snel weer terug kunnen is nog niet bekend.

Update:

De politie heeft een 34-jarige vrouw uit Joure aangehouden op verdenking van brandstichting. Vandaag doen agenten een buurtonderzoek en sporenonderzoek in de woning.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!