Image default
Friesland

31 verdachten in onderzoek naar pietenblokkade op de A7

Oudehaske/Leeuwarden – Het Openbaar Ministerie heeft in het strafrechtelijk onderzoek naar de ”pietenblokkade” op de A7 ter hoogte van afslag Oudehaske tot nu toe 31 personen als verdachte aangemerkt. Van die 31 personen zijn vooralsnog achttien personen geïdentificeerd. 


De eersten hebben maandag 8 januari een brief uitgereikt gekregen van de politie. Hier worden zijn verzocht zich te melden bij een politiebureau voor verhoor. De blokkade van de A7 vond plaats voorafgaand aan de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november 2017 in Dokkum. Door de blokkade werden de betogers dus danig verhinderd dat hun protest in Dokkum werd verboden.

Het onderzoek door het OM richtte zich in de afgelopen weken vooral op identificatie van de personen. Alle achttien personen die momenteel geïdentificeerd zijn, zijn volgens het OM afkomstig uit Friesland. Het onderzoek naar de overige dertien verdachten is nog in volle gang.

Strafbaar

De verdachten worden verdacht van diverse feiten: het versperren van een openbare weg, gevaar of hinder op de weg veroorzaken en het verhinderen van een betoging. Met de verhoren die in januari plaatsvinden, gaat het onderzoek een volgende fase in.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!