Image default
Friesland

UPDATE: 40 auto’s betrokken bij ongeval A7 Heerenveen; meerdere gewonden

Heerenveen – Dinsdagavond omstreeks 19.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A7 bij Heerenveen. Hier bleken op meerdere plekken een ongeval gebeurd te zijn. Bij de afrit A32 knalden zo’n 30 tot 40 auto’s op elkaar.


Door de dichte mist ontstond er een kettingbotsing op de A7 bij Heerenveen. Bij de afslag A32 ging het mis. Hier kwamen meerdere auto’s met elkaar in botsing. De politie meldt dat er meerdere gewonden zijn gevallen. Hulpdiensten kwamen in grote getale ter plaatse.

Op de A7 bij Heerenveen, snelweg Joure naar Drachten, kwamen zo’n 30 tot 40 auto’s met elkaar in botsing. Hier kwamen alle betrokkenen met de schrik vrij. Wel is de ravage enorm. De oorzaak van beide ongevallen is de dichte mist. Op veel plekken is het zicht zeer beperkt.

Update 00:15 uur: De politie laat weten dat er acht personen met lichte tot zwaardere verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. In totaal zijn er 40 auto’s betrokken geweest bij deze kettingbotsing. 70 mensen zijn opgevangen, een aantal van hen is al naar huis.

Voor 40 mensen wordt nog een slaapplaats gezocht. Arriva vervoert deze mensen naar hun huis of de geregelde opvangplaatsen. De gemeente Heerenveen is voor familie van mogelijke betrokkenen nog bereikbaar op het eerder gecommuniceerde nummer 0650613213. De A7 tussen Groningen en de Afsluitdijk zal nog enige uren afgesloten zijn, de omgekeerde rijrichting is wel vrijgegeven. Einde berichtgeving.

Dit kan u ook interesseren:

Penetrante benzinelucht door lekkende brandstoftank in Akkrum

Nieuwsuitkollum

Bestuurder wordt verblind door tegenligger en rijdt over rotonde

Dennis Oevering

Eerste coronabesmettingen op Vlieland en Ameland

Ruben Oosterman
error: Deze content is beveiligd!