Image default
Friesland

3 aanhoudingen na stelen portemonnee in Drachten

DRACHTEN – Op 17-06 omstreeks 23.30 uur kwam er bij de Meldkamer Noord Nederland een melding binnen van een oplettende getuige dat een dronken man net was bestolen van zijn portemonee op de Zuidkade te‪ Drachten‬ door 3 personen.


Daarop zijn wij met meerdere surveillance auto’s gaan zoeken naar deze 3 mannen. Op de Zuidkade troffen de collega’s van de afdeling verkeershandhaving de melder aan. Wij zijn samen met hem gaan zoeken en troffen het drietal aan op de Lijsterstraat te #Drachten. Dit betroffen een 37 jarige man uit Drachten, een 28 jarige man uit Leeuwarden‬ en een 29 jarige man uit ‪‎Zwolle‬.
Zij zijn meteen aangehouden.

Het slachtoffer was uit een snackbar gekomen en wilde naar huis gaan. Toen hij over straat liep is hij afgeleid door twee mannen van dit groepje terwijl de derde zijn portemonee uit zijn jas stal en die snel verstopte. Dit is gezien door de melder die het slachtoffer aansprak en vertelde wat hem net was overkomen. Ook belde hij met 112.
Daarop zijn de melder en het slachtoffer naar het groepje toegegaan om de portemonnee terug te krijgen. Daarbij is de melder mishandeld door één van de aangehouden mannen.

Het drietal is ingesloten in het arrestantencomplex in Leeuwarden voor onderzoek en verhoor.

Fotograaf: Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

error: Deze content is beveiligd!