Image default
Friesland

25-jarige dronken bestuurder lapt alle regels aan zijn laars; 7 bekeuringen en een invordering rijbewijs

Leeuwarden – Donderdagavond omstreeks 22:45 uur kwamen er meldingen over een ´driftende´ auto in het centrum van Leeuwarden binnen.


Ingeschakelde agenten troffen op het Zaailand de omschreven auto aan. De mogelijke bestuurder stond naast de auto te wildplassen.Tevens was deze man duidelijk onder invloed. Hij ontkende te hebben gereden. Hij kreeg een mondeling rijverbod van 24 uur medegedeeld.

Kort daarna zien agenten het voertuig rijden op een fietspad op het Zuiderplein. Meerder fietsers moesten hiervoor uitwijken. De bestuurder negeert het stopteken en gaat met een snelheid van meer dan 75 km/u door de Hollanderwijk rijden. Op de Van Loonstraat rijdt hij zich vast en rent weg.

Een achtervolging te voet volgde, hierbij wisten de agenten de 25-jarige man uit Grou aan te houden. Aan het bureau blies hij vervolgens 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er volgde een reeks processen verbaal voor het rijden onder invloed, negeren van een opgedragen rijverbod, het overschrijden van de maximum snelheid, het rijden zonder licht,  het rijden tegen het verkeer in, het geen richting aangeven, het wildplassen en het verkeer in gevaar brengen (art 5 WVW) wordt opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

File op A6 na ongeval bij Oosterzee

Nieuwsuitkollum

Flinke vertraging door ongeval A32

René Wiegmink

Vrachtwagen raakt van de weg bij Marum

Ricardo
error: Deze content is beveiligd!